30.03.2020 Norwegian Embassy in Moscow informs regarding travels in Russia

NRCC shares information received from the Norwegian Embassy in Moscow and relevant for Norwegian citizens and residents regarding travels in Russia. Available in Norwegian.

TIL REISENDE I RUSSLAND
Det er nå begrensede muligheter for reise ut av Russland etter stengning av grenser og stans i flytrafikken til/fra Russland fra 27. mars.
Pr 30. mars har Aeroflot noen flyvninger til enkelte europeiske byer for noen dager fremover. Det anbefales derfor å følge informasjon fra Aeroflot på deres nett-side, se spesielt
https://www.aeroflot.ru/ru-ru/news/archive/2020 og https://www.aeroflot.ru/ru-ru/news/archive/2020 (se språkvalg)
Det er anbefalt å kontakte Aeroflots salgskontorer for plass på flyene for å sjekke om det likevel er ledige billetter til tross for at flyvningen oppgis å være fullbooket.

Det er fortsatt mulig for EU-borgere og nordiske borgere å krysse grensen inn til Finland med bil så sant den som kjører er eier av bilen. For evt. andre utreisemuligheter via den finske grensen ber vi deg om å ta kontakt med ambassaden. Ambassaden har pt ikke bekreftet informasjon om internasjonale flyvninger videre fra Helsinki, men per 30. mars går det fly til bla. til Stockholm. Det anbefales å følge med på nettsiden til Helsinki flyplass. https://www.finavia.fi/en/airports/helsinki-airport

Pr. 30. mars er det fortsatt mulig å reise til Norge med fly til Murmansk og videre fra Kirkenes i Norge, og med bistand fra generalkonsulatet i Murmansk til transport til grensen på russisk side, som nevnt i Reiseinformasjon/Russland. På norsk side må den reisende selv ordne transport fra grensestasjonen på Storskog til flyplassen, og innenlands med fly videre. Det ventes at flyavganger fra Kirkenes kan bli innstilt/kansellert.

Den norske grensen er stengt for utlendinger uten oppholdstillatelse, men det er inntil videre mulig for norske statsborgere og personer med lovlig opphold i Norge å krysse grensen ut av Russland, forutsatt at man følger norske karantenebestemmelser. Personer med dobbelt norsk/russisk statsborgerskap, samt russiske statsborgere med norsk oppholdstillatelse risikerer å bli stanset på russisk side av grensen. Personer i denne situasjonen må kontakte russiske myndigheter for avklaring.

Ambassaden anbefaler alle norske borgere, og personer med fast bosted i Norge, på reise i Russland å vurdere å reise hjem til Norge så snart som mulig på en trygg og rolig måte. Det er den enkeltes ansvar å planlegge og gjennomføre hjemreise.

Kontakt ditt reise- eller flyselskap om reiserute og ditt reiseforsikringsselskap for bistand.

Det gjøres oppmerksom på at russiske borgere ikke lenger tillates å reise ut av Russland. Russiske borgere som har dobbelt statsborgerskap må kontakte russiske myndigheter for avklaring.
Vi minner om følgende informasjonskanaler:
Hjemmeside for ambassaden og generalkonsulatene: https://www.norway.no/ru/russia
Reiseinformasjon/Russland: https://www.regjeringen.no/…/v…/reiseinfo_russland/id2416298
Informasjon om reiser og koronavirus: https://www.regjeringen.no/…/reiseinf…/korona_info/id2691821
Du bes om å registrere ditt opphold i Russland på www.Reiseregistrering.no slik at viktig informasjon når deg. Husk å oppdatere registreringen hvis du foretar endringer i reiseplanene og slette den når du reiser ut av landet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


About.

The aim of the NRCC is to stimulate and improve business relations between Norwegian and Russian companies regarding import, export, shipping, business development, tourism or investment activities. More...

Contact.

Strandveien 50
1366 Lysaker, Norway

Phone: (+47) 21 01 57 50

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Connect!

Connect with NRCC.

ChamberWatch.

Please sign up for the latest news about the NRCC.

Utviklet av www.viis.no